De verdachte die dinsdag werd aangehouden na de ontdekking van drie lichamen in een woning aan de Fazantendonk in Veghel is de 17-jarige zoon van het gezin. 

Dat bevestigt de politie woensdag.

De slachtoffers zijn twee volwassen en een kind. Het gaat om de 50-jarige moeder, de 67-jarige oma en het 10-jarige zusje van de jongen.

De politie werd dinsdag aan het einde van de middag gealarmeerd door een familielid dat voor de deur stond. Hij vertrouwde het niet en schakelde de politie in.

Video: Toedracht familiemoord Veghel nog onduidelijk

Onderzoek

De verdachte wordt waarschijnlijk vrijdag voorgeleid. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het onderzoek in de woning is nog in volle gang. De politie gaat uit van een familiedrama. Ook over de manier waarop de vrouwen en het meisje om het leven zijn gekomen, zwijgt de politie vooralsnog. 

Burgemeester Ina Adema sprak 's morgens met nabestaanden van de slachtoffers en was dinsdagavond bij een bijeenkomst voor omwonenden. Volgens haar woordvoerster is de buurt ''verdrietig en geraakt''. Ook spraken veel mensen hun verbazing uit. ''De getroffen familie was in positieve zin bekend en stond te boek als een gewoon gezin.''

''Iedereen is geschrokken van wat er is gebeurd, iedereen is verdrietig'', reageerde een bestuurslid van de Selimiye-moskee. ''De slachtoffers komen uit onze gemeenschap. Veghel is niet groot, ik zag hen regelmatig. Maar wat voor problemen er mogelijk in de familie speelden, weten wij niet.''