De politie in Maastricht heeft in samenwerkingen met de Duitse politie een verdachte aangehouden in het onderzoek naar het lichaam van een vrouw dat vorige week werd gevonden in een koffer in de Maas.

Het gaat om de echtgenoot van het slachtoffer.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht liet de politie dinsdag nog foto's, kleding en sieraden zien van de vrouw. De politie kreeg tientallen tips binnen. 

De man uit Aken heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, laat de Duitse aanklager weten. Hij gaf geen details. Volgens de Aachener Zeitung heeft de man bekend dat hij zijn dode vrouw in een koffer in de Maas heeft gegooid. De verdachte bestrijdt dat hij haar daarvoor heeft gedood, aldus de Duitse krant.

Tot nu toe was er geen aanknopingspunt naar de identiteit van de vrouw. Wel was duidelijk dat ze door een misdrijf om het leven was gekomen.

Via tips en verklaringen van getuigen, leidde het spoor naar Duitsland. De recherche in Aken zette daarop een eigen onderzoeksteam op. Duitse agenten verrichtten daar dinsdag een huiszoeking. De verdachte kon worden aangehouden in Zuid-Duitsland. Hij zal de komende dagen worden verhoord.

Voorbijgangers

Voorbijgangers zagen vorige week vrijdag dat een persoon een koffer in de Maas gooide, ter hoogte van de Servaesbrug in het centrum van Maastricht. De politie viste de koffer uiteindelijk een kilometer verder bij de Borgharenweg uit het water, waarna er een lichaam in bleek te zitten.

Video: 'Verdachte koffermoord is man van slachtoffer'