Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de afperser van de supermarktketen Jumbo. 

Dat liet de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht weten. Bij de filialen in Groningen en Zwolle heeft de afperser deze zomer explosieve stof achtergelaten.

Na de uitzending heeft de politie dinsdagavond dertig nieuwe tips binnengekregen en meer dan vijfhonderd reacties. Volgens de politie zijn daarbij opnieuw namen genoemd. Het rechercheteam gaat hiermee aan de slag.

TT Assen

Ook is hetzelfde bedrag beschikbaar gesteld voor het vinden van de dader van de fatale mishandeling van een 24-jarige inwoner van Assen tijdens de nacht van de TT. Het slachtoffer overleed een aantal dagen later aan zijn verwondingen.

De politie heeft beelden laten zien van een man die mogelijk betrokken was bij de mishandeling of anders belangrijke informatie heeft over wat er is gebeurd.

De politie hoopt ook dat een mogelijke belangrijke getuige zich opnieuw zal melden. De persoon kwam al eerder naar het bureau, maar vertrok weer voordat hij informatie had gegeven.