Bij het Zuidplein in Rotterdam is dinsdagochtend een stadsbus tegen de gevel van een verzekeringskantoor gereden. Bij het ongeluk zijn twaalf gewonden gevallen.

Dat meldt de Veiligheidsregio Rijnmond.

Negen gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en drie ter plaatse behandeld, aldus de politie. Van de negen die naar het ziekenhuis moesten, is de chauffeur er het slechtst aan toe. Zij is zwaargewond.

Ze zat enige tijd bekneld, is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Een persoon liep een of meerdere botbreuken op en de andere zeven hebben snijwonden

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de Vaanweg en de Zuiderparkweg. De stadsbus reed eerst dwars door een perkje en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand.

Video: Eerste beelden busongeval Rotterdam

Ontruimd

Het verzekeringskantoor waar de bus tegenaan is gereden, werd uit voorzorg door eigen personeel ontruimd. "In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren", aldus de politiewoordvoerster. Het ongeluk, in de buurt van winkelcentrum Zuidplein, trekt veel bekijks.

Het gaat om een bus van lijn 184, die op weg was van Barendrecht naar het Zuidplein. Volgens de RET is de chauffeur 57 jaar oud. 

Verkeersdrukte

Voor betrokkenen bij het ongeval is slachtofferhulp aangeboden. De politie roept het autoverkeer op de ongevalsplek te mijden vanwege de verkeersdrukte die in de omgeving door wegafsluitingen is ontstaan.

De bus is inmiddels weggesleept en het gebouw is vrijgegeven.

Heeft u foto's/video's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto of via WhatsApp en mail video's naar video@nu.nl.