Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën houdt vertrouwen in de gevallen NS-topman Timo Huges als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). 

Dat schrijft de bewindsman maandag in antwoorden op vragen van de Kamer.

''Ik heb mijn vertrouwen in Huges in de rol van president-directeur bij NS verloren. Dat geldt niet voor zijn rol als commissaris bij het Havenbedrijf'', aldus de minister. HbR, de exploitant van de Rotterdamse haven, is voor 30 procent eigendom van de Staat. De gemeente Rotterdam bezit de overige 70 procent.

Een woordvoerder van HbR zei onlangs dat de positie van Huges bij het Havenbedrijf ter discussie stond. Er wordt met de aandeelhouders van het Havenbedrijf gesproken over ''het in te nemen standpunt ten aanzien van de toekomst van de heer Huges als commissaris'', zei de woordvoerder eerder deze maand.

Ontslagen

Huges werd in juni ontslagen bij de NS om onrechtmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Door fouten in de ontslagprocedure moest de NS alsnog een schikking treffen met Huges. Het bedrijf betaalt hem nog 175.000 euro.

Dijsselbloem betreurt het ''ten zeerste'' dat een schikking nodig is, maar het is volgens hem in de gegeven omstandigheden de beste oplossing voor de NS. Dijsselbloem is namens de staat enig aandeelhouder van de NS.