De politie heeft ongeveer twintig tips gekregen nadat er een foto en een omschrijving was vrijgegeven van  het lichaam dat vrijdag is gevonden in een koffer in de Maas.

Dat meldt de politie van Maastricht maandag.

Omdat de website van de politie zondagmiddag overbelast raakte nadat de foto werd geplaatst, wordt er nogmaals "dringend" een oproep gedaan aan mensen die mogelijk meer weten over de identiteit van de dode vrouw.

"Vanwege de massale belangstelling van zondag, willen we zeker weten dat iedereen wordt bereikt", zegt een woordvoerder van de politie tegen NU.nl

De oproep zal ook worden gedaan in België en Duitsland "gezien de ligging en het internationale karakter van Maastricht." Daarnaast wordt de zaak dinsdag behandeld in Opsporing Verzocht.

Bruikbaar

De politie kan nog niet zeggen of er iets bruikbaars zit tussen de ontvangen tips. "Onze mensen zijn druk bezig om alles na te gaan", zegt de woordvoerder.

In totaal zijn er tien rechercheurs op de zaak gezet. De doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet duidelijk. Maandag zal er sectie worden verricht op het lichaam en dan moet er de komende dagen meer duidelijkheid daarover komen.