De politie Maastricht heeft  zondag een foto en een omschrijving naar buiten gebracht van het lichaam dat vrijdagavond werd gevonden in een koffer in de Maas. De politie weet nog niet wie het slachtoffer is.

De politie vermoedt dat het gaat om een blanke vrouw van veertig tot zestig jaar oud. 

Het is ook nog niet bekend waaraan de vrouw is overleden. De politie vraagt mensen om te helpen. De oproep wordt ook in België en Duitsland verspreid. Mogelijk is de vrouw uit het buitenland afkomstig. Tien rechercheurs onderzoeken de zaak.

Twee getuigen zagen dinsdagavond dat een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens in de Maas gooide. Duikers begonnen woensdag de rivier af te zoeken. Vrijdagavond werd de koffer gevonden. Bij opening bleek er een lichaam in te zitten.

Onbereikbaar

Doordat de foto te groot van formaat was en door te veel mensen tegelijk werd bekeken, was de site van de politie zondag urenlang onbereikbaar. De problemen zijn verholpen en de site politie.nl is weer bereikbaar.  ''Het was een grote foto, veel megabytes. Het verhaal werd bovendien door duizenden mensen tegelijk bekeken. We hebben de foto verkleind en dat lijkt te werken'', zegt een politiewoordvoerster.

De foto was zondagmiddag rond 15.30 uur gepubliceerd. Een uur later ging de site uit de lucht. Vanwege de storing was het niet mogelijk om aangifte via internet te doen. De noodnummers 112 en 0900-8844 waren gewoon bereikbaar.

Eerder op de avond werd gedacht dat de politiesite onbereikbaar was door een aanval.