De politie heeft in Maastricht een lijk gevonden in een koffer. Die was dinsdagavond vanaf de Servaasbrug in de Maas gegooid. 

Na een melding door getuigen zocht de brandweer de afgelopen dagen in de Maas.

Vrijdagavond wisten politie en brandweer de koffer te traceren ter hoogte van de Borgharenweg en uit de rivier te halen. Bij opening ontdekte de politie naar eigen zeggen het stoffelijk overschot.

Dinsdagavond rond 23.00 uur zagen twee mensen hoe een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens de Maas in gooide. De twee meldden dit bij de politie, en woensdag begonnen duikers de Maas af te zoeken.

Video: Lijk in koffer in Maas gevonden

Soortgelijk

Een woordvoerder van de politie houdt een slag om de arm wat betreft de koffer. Het gaat om een soortgelijke koffer die dinsdag de Maas in werd gegooid, maar of het dezelfde koffer is, dat is nog niet voor de volle honderd procent zeker, aldus de woordvoerder. Onderzoek moet dat nog uitwijzen.

De politie onderzoekt daarnaast ook identiteit en doodsoorzaak van het menselijk lichaam in de koffer. In de loop van de komende week hoopt de recherche hier meer over te weten te komen. De woordvoerder wilde of kon nog niet reageren op vragen over de geschatte leeftijd van de dode en het signalement van de verdachte.

De politie is intussen op zoek naar getuigen die dinsdagavond ook iets gezien hebben op of rond de Servaasbrug.