De politie gaat de beelden bekijken die donderdagmiddag gemaakt zijn door de vaste verkeerscamera's bij de Roertunnel aan de A73 in Roermond. 

Daar werd donderdag door ambulancemedewerkers een dode man naast een auto gevonden. Direct daarna gingen drie onbekende mannen er in de beige Jaguar vandoor.

De politie hoopt met de beelden meer te weten te komen over wat er is gebeurd en wie betrokken waren, zegt de woordvoerder.

Later op de dag werd nog een dode man gevonden in het Belgische Opglabbeek. De Belgische krant Het Laatste Nieuws schrijft dat de dode man op de A73 door eigen vuur getroffen zou zijn tijdens een schietpartij waarbij de Belgische topcrimineel Silvio Aquino werd doodgeschoten. 

Video: Politie bekijkt camerabeelden A73 na vondst dode man

Banden

Eerder zei de Vlaamse zender VTM dat de dode man op de A73 banden had met de Belgisch-Italiaanse misdaadclan van Aquino, die met zijn broers de kern vormen van een grote drugsbende in België. De politie kan hier nog niets over zeggen. 

Ook worden de twee ambulancemedewerkers gehoord om meer over de gebeurtenissen te weten te komen.

De beige Jaguar waarin de verdachten reden is tot op heden nog niet gevonden. Wel is al duidelijk dat de auto een vals kenteken had.