De politie heeft donderdagmiddag de A73 in noordelijke richting bij de Roertunnel bij Roermond urenlang afgezet nadat er een dode man op de vluchtstrook was aangetroffen.

Er is nog geen verband gevonden tussen de liquidatie van de beruchte Belgische crimineel Silvio Aquino in het Belgische Opglabbeek en de vondst van de dode man op de A73 bij Roermond. ''Er kan momenteel geen link worden bevestigd tussen de beide feiten'', liet de Belgische justitie donderdagavond weten.

Volgens de Vlaamse zender VTM had de dode man op de A73 banden met de Belgisch-Italiaanse misdaadclan van Aquino, die met zijn broers de kern vormen van een grote drugsbende in België.

Ze worden verdacht van grootschalige cocaïnehandel: ze zouden zeker 2,5 ton cocaïne hebben geïmporteerd uit Zuid-Amerika, met een straatwaarde van ongeveer 73 miljoen euro.

Video: Auto gezocht na vondst dode op A73

Ambulance

Ambulancebroeders zagen rond 13.00 uur een Jaguar op de vluchtstrook voor de Roertunnel staan waarnaast iemand op de grond lag.

Toen de ambulance stopte om hulp te verlenen, sprongen enkele mannen in de auto en gingen er vandoor. De man die werd achtergelaten, bleek te zijn overleden. De politie is nog op zoek naar de beige Jaguar.

Meldkamer

De meldkamer van de politie heeft direct na het incident ook de Duitse politie ingeseind, omdat de verdachten mogelijk naar naburig Duitsland zijn gevlucht.

De 41-jarige Aquino werd volgens de Belgische justitie donderdagmiddag levenloos aangetroffen in Opglabbeek, nadat melding was gemaakt van een schietpartij. ''Ook zijn echtgenote raakte bij het incident gewond, en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht'', aldus een verklaring. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.