In een loods van een bedrijf in Waalwijk is donderdag een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft uit voorzorg bedrijven in de buurt ontruimd.

Rond 13.05 uur meldde de Veiligheidsregio Midden West-Brabant dat de brand "nagenoeg onder controle" is. De verwachting is dat het bluswerk wel nog uren gaat duren.

Meerdere auto's die in het pand stonden hebben vlam gevat.  Ook het gebouw zelf ''brandt behoorlijk'', zei een woordvoerster van de brandweer. Uit het pand stegen dikke rookwolken op. 

In de grotendeels uitgebrande loods stonden zo'n tien auto's en materiaal van evenementenbureaus. Om wat voor spullen het precies gaat, is onduidelijk. "Waarschijnlijk liggen er spullen van rubber en kunststof, dat verklaart de dikke, zwarte rook", aldus een woordvoerster.

In eerste instantie liet de brandweer weten dat de brand woedde bij het bedrijf Exsta, maar het bleek uiteindelijk om een gebouw daarnaast te gaan.

De brandweer rukte met veel mensen en materieel uit. Ook moesten er korte tijd enkele wegen afgesloten worden. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. 

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze via NUfoto