De politie heeft de verwarde man opgepakt die in Amersfoort dreigde zijn woning aan de Kapelweg op te blazen. 

De man kon kort voor 23.30 uur worden aangehouden in de buurt van het politiebureau van Amersfoort. Getuigen hadden de man gezien na een oproep via Burgernet en seinden de politie in.

De verwarde man is volgens een woordvoerster van politie vastgezet en wordt vermoedelijk donderdag gehoord. Eerder deze maand ging de man ook al een keer door het lint. Hij liet toen het gas open staan. Het is niet duidelijk of de man nu ook weer de gaskraan heeft geopend.

De woning van de man werd woensdag rond middernacht nog gescand op veiligheid. Uiteindelijk bleken er geen gevaarlijke spullen in het huis te liggen. Ook zegt de politie dat er gedurende de avond geen gevaar was voor de omgeving.

Enkele omwonenden konden niet in hun huis blijven en werden geëvacueerd. Ze zijn in eerste instantie opvangen op het bureau. Daarna werden mensen die niet bij familie of vrienden terecht konden, elders ondergebracht. Circa acht mensen meldden zich bij het bureau. Het is volgens de politie onduidelijk of de huizen 's nachts weer zijn vrijgegeven en of mensen terug naar huis konden.