Het noodweer woensdagavond heeft vooral problemen opgeleverd voor nutsvoorzieningen in delen van Noord-Holland. Die kwamen zonder stroom en/of water te zitten.

In IJmuiden is een windstoot met een snelheid van 102 kilometer per uur gemeten. Het verkeer had niet veel last van het slechte weer.

In Noord-Holland zijn 25.000 huishoudens een uur lang in het donker gezet. Door hoosbuien ontstond een lekkage in een onderstation waardoor er om iets na 20.30 uur kortsluiting kwam. Volgens een woordvoerster van netbeheerder Liander sloegen alle beveiligingen meteen uit.

Het bedrijf begon met het omleiden van de stroom en stuurde een storingsploeg naar het getroffen onderstation. Binnen het uur (om 21.21 uur) had iedereen weer stroom. Huishoudens en bedrijven in onder meer in Uitgeest, Heemskerk en Castricum ondervonden overlast.

Compilatie: Noodweer in Nederland

Beeld van o.a.:  Axel Vergragt, Niels Brandt, Petra Nordholt, Cynthia Stomphorst, Jane Noordam en Marc Takken

Noodweer

Grote delen van Nederland hebben woensdagavond te maken met het noodweer dat over het land trekt. Onweer gaat gepaard met stevige regenbuien en windstoten. 

De buien trekken naar het noordoosten. Vannacht wordt het tijdelijk wat droger.

Drinkwater

Delen van Noord-Holland kwamen als gevolg van de stroomstoring ook enige tijd zonder drinkwater te zitten. 

De waterfabriek van drinkwaterbedrijf PWN ligt in het gebied dat getroffen werd door de stroomstoring. De noodstroom in de waterfabriek werkte niet door het onweer, aldus PWN. Omstreeks 22.15 uur liet het bedrijf weten dat de stroom weer aan was en iedereen weer water en voldoende druk had.

Bekijk de actuele weersvoorspellingen

Heeft u beelden bij dit nieuws? Stuur uw foto's naar NUfoto en mail uw video's naar Video@NU.nl.