Zware regen- en onweersbuien trekken woensdagmiddag en avond over Nederland. De buien kunnen lokaal erg gevaarlijk worden en mogelijk gepaard gaan met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur.

Daarvoor waarschuwt Weeronline woensdag. 

In korte tijd kan veel regen vallen en zijn grote hagelstenen mogelijk. Ook is er een kleine kans op windhozen. 

Het KNMI heeft, net als de afgelopen dagen, voor het hele land code geel voor gevaarlijk weer afgegeven. Zeker woensdagavond kunnen de hagelbuien en zware windstoten voor overlast zorgen, vermoedt de meteorologische dienst.

Zonnig weekeinde

Donderdag wordt er langdurig regen verwacht. Pas vrijdag klaart het weer op, waarna het in het laatste weekeinde van de meteorologische zomer weer fraai weer wordt. Zaterdag is er veel zon met temperaturen van 23 in het noorden en 28 graden in het zuiden.

Lokaal is onweer mogelijk. De verwachtingen voor zondag zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk begint de dag met regen- en onweersbuien, waarna de zon gaat schijnen en het broeierig warm wordt tot 30 graden in het zuiden.

Bekijk het weerbericht:

Zeer nat

Lokaal is in augustus al tweeënhalf keer de normale hoeveelheid regen gevallen in deze maand. Gemiddeld over het land zal augustus als zeer nat de boeken in gaan met circa 127 mm neerslag, terwijl 78 mm normaal is. Lokaal kan de neerslag in augustus zelfs oplopen tot 200 mm, aldus het weerbureau.

Actueel weerbericht