De politie wist dat de verdachte van de dodelijke schietpartij in Hoofddorp een vuurwapen had, maar er was geen grond om hem dit wapen af te nemen. Hij was in het bezit van een wapenvergunning.

Dat meldt de politie maandag.

Verschillende media meldden maandagochtend dat de politie wist dat de verdachte van de schietpartij een vuurwapen had, en dat de man het slachtoffer intimideerde. 

Ook was duidelijk dat de man lid was van een schietvereniging. In juni schoot de man zijn 35-jarige ex-vriendin in Hoofddorp op straat dood

Geen aangifte

"Het slachtoffer is bij ons op het bureau geweest en heeft gemeld dat ze afluisterapparatuur had gevonden. Ze wilde echter absoluut geen aangifte doen, omdat ze in gesprek met haar ex-vriend wilde blijven", zegt een politiewoordvoerder.

Volgens de politie is aan de hand van het contact met de vrouw wel gekeken naar de achtergronden van de verdachte. "Hij was geen bekende van ons en had nooit eerder aanleiding gegeven om in te grijpen." De jaarlijkse controles van zijn wapenvergunning leverden eveneens geen onregelmatigheden op.

Volgens zijn ex-vriendin kon de man het niet aan dat zij hun relatie had beëindigd. Zij werd op 22 juni doodgeschoten aan de Sjoukje Dijkstralaan.