Kranenbedrijf Peinemann biedt in een videoboodschap excuses aan voor het ongeluk in Alphen aan den Rijn op 3 augustus.

 

Algemeen directeur Ad Kornet zegt in de video dat alle medewerkers van het bedrijf diep geschokt zijn. 

Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen aan den Rijn vielen twee bouwkranen en een brugdeel bovenop woningen en bedrijfspanden aan de Hooftstraat. 

"Wij zijn helaas betrokken bij het vreselijke incident in Alphen aan den Rijn. De omgevallen kranen zijn van ons, de machinisten zijn in dienst bij familiebedrijf Peinemann", zegt Kornet.

"Middels deze videoboodschap willen we alle betrokkenen een hart onder de riem steken. Namens alle medewerkers van alle betrokken bedrijven spreken we ons medeleven uit aan ieder die is geraakt."

Video: De videoboodschap van kranenbedrijf Peinemann

Betrokkenen

Volgens Cornet is het bedrijf "enorm opgelucht" dat er geen zwaargewonden of doden zijn gevallen bij het ongeluk. "We leven erg mee met de mensen die direct betrokken zijn. De mensen van wie het huis is verwoest, ondernemers die niet kunnen ondernemen omdat ze hun bedrijf niet in kunnen, en met de man die zijn hond verloor."

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zelf ook veel steun ontvangen, onder andere van klanten en bewoners. De algemeen directeur noemt die steun "hartverwarmend."

"Onze grote waardering gaat uit naar gemeente, politie, brandweer en rescue eenheden die adequaat hebben opgetreden." Cornet bedankt ook de bewoners die meteen te hulp schoten en betrokkenen hebben opgevangen.

Onderzoek

Cornet vertelt daarnaast dat diverse instanties zijn gestart met het onderzoek naar de toedracht van incident. "We leveren waar mogelijk onze medewerking. Ook Peinemann wil dit voorval onderzoeken." Zolang dergelijke onderzoeken lopen doet het bedrijf geen uitspraak over een mogelijke oorzaak. 

Op dit moment werken alle instanties samen om een plan te maken voor het opruimen van de omgevallen kranen en het weer bewoonbaar naken van de omgeving, zegt Cornet.