Een man die maandaochtend met een verwonding aan zijn been werd afgevoerd naar het ziekenhuis, is niet door de politie neergeschoten: hij raakte gewond door zijn eigen vuurwapen. 

Dat meldt de politie.

De politie kreeg een melding van een beroving op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze een man wegrennen op de Vinkenbaan, om de hoek van de Bloemenlaan. Ze wilden hem aanhouden, maar op dat moment haalde hij het wapen tevoorschijn en richtte hij op de agenten.

De man is met een schotwond in zijn been naar het Maasstad Ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is. De man is wel aangehouden. Ook is er een tweede man gearresteerd. Hij zou betrokken zijn bij de beroving waarover de politie een melding kreeg. 

Video: Politie schiet gewapende man neer in Rotterdam

Vlaardingen

Kort na de schietpartij in Rotterdam moesten agenten ook hun wapen trekken bij een aanhouding in Vlaardingen. Daarbij raakte niemand gewond.

Agenten waren afgekomen op een melding over onenigheid aan de Floris de Vijfdelaan. Bij de ruzie zou ook zijn geschoten. De politie wilde één persoon aanhouden, maar omdat hij niet luisterde werd een waarschuwingsschot gelost.

Eerdere incidenten 

Rotterdamse agenten moesten de afgelopen tijd vaker hun pistool gebruiken. Ruim een week geleden schoot de politie een 25-jarige man neer op de Nieuwe Binnenweg, omdat hij agenten bedreigde met een vuurwapen. Twee dagen later werden waarschuwingsschoten gelost tijdens een aanhouding in het centrum van de stad.