Er zullen de komende tijd geen nieuwe politiestakingen zijn die wedstrijden in de eredivisie zullen treffen.

Dat zegt Han Busker, voorzitter van politiebond NPB vrijdag bij BNR

"Er heerst nu een beeld dat ook de tweede ronde van het voetbal niet kan doorgaan, maar dat is absoluut niet aan de orde", zegt Busker. "De komende weken komen we niet met acties die het voetbal treffen."

Busker benadrukt verder dat de politie actie voert voor een goede cao en niet tegen voetbal.

Garanderen

De voorzitter kan niet garanderen dat er helemaal geen politieacties meer komen die het voetbal zullen treffen. "Als dit cao-conflict nog een heel jaar gaat slepen, zullen we ook weer bij het voetballen uitkomen. Maar dat is iets voor de langere termijn."

Over mogelijke vervolgacties kan Busker niets zeggen. Eerder werd wel bekend dat agenten mogelijk bij grote evenementen als Sail Amsterdam het werk neer zullen leggen.

De bonden voeren al maanden actie voor een betere cao. Een eerder voorstel van minister Van Der Steur (Veiligheid) werd afgewezen.

Inhaalduels

Door de aangekondigde politiestakingen gaan dit weekeinde diverse duels in de eredivisie niet door. ADO Den Haag - PSV, sc Heerenveen - De Graafschap, FC Groningen - FC Twente, PEC Zwolle - Cambuur en NEC - Excelsior worden volgende week ingehaald. 

De betrokken burgemeesters durfden het wel aan om Roda JC - Heracles op zaterdagavond en AZ - Ajax en Willem II - Vitesse op zondag door te laten gaan. Feyenoord - FC Utrecht, dat zaterdagavond op de planning staat, ging sowieso al door.