De drie bouwbedrijven die betrokken waren bij het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn hebben bloemen gestuurd naar ruim honderd gedupeerden.

Dat meldt Omroep West vrijdag.

Bij de bloemen zat een brief, waarin de bedrijven Mourik, BSB en Peinemann hun medeleven betuigen aan de mensen die hun huis of bedrijf zijn kwijtgeraakt.

''Wat een hoogtepunt had moeten worden tijdens de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug werd een zwarte bladzijde voor ons allemaal", schrijven de bedrijven.

Met de bloemen willen ze ook de mensen bedanken die de betrokken medewerkers van de bedrijven hebben opgevangen na het omvallen van de bouwkranen.

Noodgeld

Vandaag krijgen getroffenen ook noodgeld uitgekeerd van bouwbedrijf Mourik. Daarmee moet men voorzien in de eerste behoeftes. 

Boete

De 61-jarige man uit de buurt van Leiden die donderdagavond op een van de pontons met omgevallen kranen klom, heeft een boete van 300 euro opgelegd gekregen.

De toezichthouders van de gemeente zagen de man op het ponton klimmen en hielden hem staande. In het gebied rond de Julianabrug geldt een noodverordening.

De politie nam hem mee naar het bureau, maar hij is inmiddels vrijgelaten. Volgens de politie is het niet duidelijk waarom de man op het ponton klom. Hij kreeg de boete voor het overtreden van de verordening

Ramptoeristen

Burgemeester Liesbeth Spies beklaagde zich woensdag al over ramptoeristen die een glimp willen opvangen van de plek waar maandag de twee kranen omvielen.