De man die ervan wordt verdacht op 7 mei in Sittard vanuit een kroeg op Bandidos geschoten te hebben, draait opnieuw de cel in. 

Dat heeft de raadkamer van het gerechtshof in Den Bosch bepaald, maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg donderdag bekend.

De man was toentertijd lid van de Red Devils, die op dat moment voor café Dug Out in Sittard werden belaagd door een groep van vijftien Bandidos.

De verdachte, tegenwoordig lid van de Hells Angels, zou vanuit de kroeg op de Bandidos hebben geschoten. De raadkamer van de rechtbank liet hem eerder vrij. Het OM ging daartegen met succes in beroep.

Ook cel

Ook een lid van de rivaliserende motorclub De Bandidos moet opnieuw de cel in, liet de woordvoerster donderdag weten. Deze man werd tijdens een grote actie van de politie tegen de motorclub op 27 mei opgepakt, maar later door de raadkamer van de rechtbank weer op vrije voeten gesteld. Ook in dit beroep tegen die beslissing kreeg het OM gelijk van de raadkamer van het hof.

Tijdens de invallen op 27 mei werden twintig mensen opgepakt, van wie er volgens justitie veertien Bandidos zouden zijn.

Veel wapens

Bij invallen in 35 woningen en veertig garageboxen vond de politie toen veel wapens, waaronder vijf raketwerpers. Daarbij lagen tientallen kilo’s munitie, aldus het OM. Advocate Gitte Stevens van de Bandidos bestrijdt dat wapens en Bandidos iets met elkaar van doen hebben.