Langs de kust bij Zandvoort zoeken kustwacht en badgasten op zoek naar een vermiste zwemster.

Dat meldt de kustwacht.

Het zou gaan om een vrouw van 20 jaar met een donkere huidskleur, gekleed in een roze badpak. Een traumahelikopter en een ambulance staan paraat.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) had eerder acht boten en een helikopter in het zoekgebied. De reddingsbrigade was ook met enkele boten aanwezig. De kustwacht zette een vliegtuig in.

Verplaatst

Rond 16.30 uur zochten in het gebied nog vier reddingsboten en een vliegtuig van de kustwacht naar de vermiste zwemster. Het zoekgebied is verplaatst naar ongeveer twee tot vier kilometer buiten de kust, nadat de vrouw dichterbij het strand niet werd gevonden. 

Tegen de avond is er een team van de Stichting Opsporingsapparatuur onderweg om mee te helpen met de zoektocht. 

Groot alarm

Volgens de kustwacht is de vrouw om 14.15 uur in de problemen geraakt. Twee andere zwemmers zouden nog hebben geprobeerd haar te redden. Rond half drie kwam de melding bij de kustwacht binnen via de KNRM en werd groot alarm gegeven. 

Andere strandgasten hielpen mee bij het zoeken, onder andere door een levende ketting te vormen die het water in strekte en door in linie door de branding te lopen.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp