De 61-jarige Gautemkoemar S. moet voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw vijf jaar celstraf en tbs met voorwaarden krijgen. 

Dat eiste het Openbaar Ministerie dinsdag voor de rechter in Dordrecht.

De man zou op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze om het leven hebben gebracht in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal.

De verdachte zou door het lint zijn gegaan nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit rapportages van deskundigen blijkt dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Bij de man is een laag IQ en schade aan de hersenen na meerdere herseninfarcten geconstateerd.

Volgens de gedaagde maakte zijn bovenbuurvrouw opzettelijk lawaai door met haar schoenen over het laminaat te lopen om hem weg te pesten. De politie heeft nooit geluidsoverlast kunnen vaststellen.

In de portiek wilde de verdachte het met haar hebben over de overlast, maar het werd zwart voor z'n ogen en hij sloeg met een hakbijl op haar in. Hij meldt zich zelf bij de politie met de mededeling ''Ik heb mijn buurvrouw in stukken gehakt.''

Spijt

S. vroeg tijdens de zitting God om hem te vergeven en hij eindigde met ''het spijt me´´. Zijn advocaat pleit ervoor S. voor doodslag te veroordelen in plaats van moord. Hij zou in een opwelling gehandeld hebben.

De rechtbank doet op 18 augustus uitspraak.