De burgemeester van Rucphen, Marjolein van der Meer Mohr, denkt dat het geen toeval is dat uitgerekend haar auto afgelopen weekeinde in vlammen opging. 

Het was een "gerichte actie", zei Van der Meer Mohr maandagmiddag tegen Omroep Brabant. "Ik wil met de dader in gesprek over de reden."

Volgens de omroep wordt de burgemeester de komende tijd beveiligd.

De gemeente Rucphen was niet direct bereikbaar voor een toelichting en een woordvoerder van de politie wilde niet inhoudelijk reageren. Het is onduidelijk of de dader of daders bewust de BMW van de burgemeester hebben aangestoken.

Vorige maand brandden ook al twee auto's uit naast een huis in Sint Willebrord, het dorp waar de burgemeester woont. De gedupeerde bewoner werkt ook voor de gemeente Rucphen, als handhaver.

Verband

''We weten niet of er een verband is, maar we nemen deze brand wel mee in het onderzoek.'' Halverwege juli brandde er ook een auto uit in buurdorp Sprundel.

Van der Meer Mohr trad begin 2011 aan als burgemeester en is naar eigen zeggen nooit bedreigd. De politie sprak maandag in Rucphen opnieuw met getuigen van de brand en andere inwoners van Sint Willebrord.

''Meerdere aanwijzingen'' duiden erop dat de auto van de burgemeester in brand is gestoken, maar details kon de politie nog niet prijsgeven.