De politie heeft in Rotterdam een verdachte (25 jaar) neergeschoten. De verdachte raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

Ook een andere man, die door de verdachte werd bedreigd met een vuurwapen, heeft een schotwond opgelopen. Door wie die is veroorzaakt, wordt onderzocht, aldus de politie.

Agenten schoten op de verdachte nadat ze afgekomen waren op meldingen dat er een man met een wapen rondliep op de Nieuwe Binnenweg, stelt de politie.

De verdachte zou in een portiek een andere man bedreigen met een vuurwapen. Volgens de politie is de man meerdere malen gesommeerd om het vuurwapen te laten vallen. Omdat hij met zijn wapen bleef dreigen, voelden agenten zich genoodzaakt om te schieten, aldus de politie.

Café

Een woordvoerster van de politie kan nog niet zeggen er precies is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 02.00 uur voor de deur van café Post. Zaterdagochtend ligt er voor het café een plas bloed en halen agenten de laaste afzettingslinten weg. Wie er precies heeft geschoten en op wie en hoeveel agenten daadwerkelijk hebben gevuurd wordt nog onderzocht.

Over de ernst van de schotwond bij de verdachte kan ze niets zeggen. Hij ligt in ieder geval zaterdagochtend nog in het ziekenhuis.

Ook over de precieze aard van de schotwond bij de bedreigde man (31 jaar uit Rotterdam) kan ze niet meer kwijt dan dat deze lichtgewond raakte en na behandeling in het ziekenhuis dezelfde nacht nog naar huis kon.

De Rijksrecherche doet, zoals gebruikelijk in dit soort gevallen, onderzoek.