De verbouwing van de hal van station Utrecht Centraal is een stap verder. Een nieuw deel van 12.000 vierkante wordt vrijdag geopend voor publiek. 

Dat meldt spoorbeheerder Prorail. 

"Om 7.30 uur is de rode loper uitgerold voor de reiziger", aldus Prorail. Vanaf 8.00 uur is de hal feestelijk geopend met acts en muziek.

Reizigers en winkelend publiek krijgen met de opening meer bewegingsruimte op Utrecht Centraal. Ook de verbinding tussen de Utrechtse binnenstad en het Stadskantoor is vanaf vrijdag open.

Verbinding

Met de vernieuwing van het station komt de entree van het station aan de Jaarbeurszijde tegenover de ingang van het Stadskantoor te liggen.

Mensen hebben daardoor in een rechte lijn een verbinding vanuit de stationshal met winkelcentrum Hoog Catharijne en de binnenstad. 

Video: Deel nieuw station Utrecht Centraal geopend

Knooppunt

Utrecht Centraal is het grootste knooppunt van spoorwegen in Nederland. De verbouwing zorgt al geruime tijd voor veel overlast voor het publiek.

Eind 2016 moet de renovatie van de stationshal helemaal klaar zijn. Donderdag werd daarnaast bekend dat de spoorvernieuwing vertraging opgelopen heeft. Ook vallen de kosten van de vernieuwing tientallen miljoenen hoger uit.

Bekijk meer foto's op DUIC.nl