Een zestienjarige vermeende relschopper uit de Haagse Schilderswijk heeft zichzelf gemeld nadat de politie woensdag foto's van verdachten had vrijgegeven. Drie anderen zijn na tips geïdentificeerd.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De man is de eerste die zich heeft gemeld. Het gaat om een jongen uit Den Haag.

De politie meldt inmiddels dat dankzij tips er nog drie verdachten zijn geïdentificeerd. Hun foto's zjn van de website van de politie verwijderd.

De politie plaatste woensdag foto's van tien mannen op politie.nl. Het zijn deelnemers aan de rellen die er van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli waren in de Schilderswijk. De onrust begon na een protest tegen de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. De fatale arrestatie van de man door agenten leidde tot woede.

Tientallen relschoppers waren al opgepakt. De eerste verdachten zijn inmiddels berecht en bijna allemaal veroordeeld tot celstraffen.

In de Schilderswijk was in de week van de rellen ook nog een massale arrestatie wegens overtreding van het samenscholingsverbod.