FC Utrecht gaat tijdens de wedstrijd tegen Ajax seizoenkaarthouders van de Bunnikside verspreiden over andere (gezins)vakken van het stadion.

Hiermee zorgt de club ervoor dat de supporters alsnog naar de wedstrijd kunnen, zo meldt RTV Utrecht.

Van de KNVB moet de Bunnikside leeg blijven als straf voor antisemitische spreekkoren tijdens het vorige duel tegen Ajax. Daders van de spreekkoren zijn nooit door de politie of justitie geïdentificeerd. De volgende thuiswedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax staat gepland op 13 december.

De aanklager betaald voetbal startte 8 april een vooronderzoek naar de spreekkoren die te horen waren tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. De tuchtcommissie van de KNVB bestrafte FC Utrecht met een geldboete van 10.000 euro, ook moet de Bunnikside leeg blijven tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax.

FC Utrecht heeft nu een bericht gestuurd naar alle seizoenkaarthouders van de Bunnikside dat ze gewoon welkom zijn. Voor de supporters wordt een andere plek in het stadion gezocht. Het hoger beroep van FC Utrecht tegen de uitspraak van de tuchtcommissie loopt nog.

De KNVB is niet blij met het plan van FC Utrecht om de supporters toch toe te laten in het stadion tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Volgens de bond geeft de club wel gehoor aan de straf, maar door de fans toch toegang te geven tot het stadion ontlopen de daders hun straf.

Lees hier de brief van FC Utrecht aan de supporters