De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Almere een dronken vrouw van de weg gehaald. 

Zij vervoerde op dat moment acht kinderen in haar auto. De 31-jarige inwoonster van Almere was zo onder invloed dat het afnemen van een blaasproef tot zes keer toe mislukte. Ze is aangehouden en zit nog vast.

De kinderen zijn midden in de nacht elders ondergebracht. Of ze allemaal uit één gezin komen of uit meerdere, is nog onduidelijk.

''Onze eerste zorg was dat ze onderdak kregen'', zegt een woordvoerder van de politie. Ook is onbekend wat de vrouw heeft bewogen om zo laat en in zo'n beschonken toestand met het kroost in de auto te stappen. ''Als ze ontwaakt, zal ze worden gehoord.''

Blaasproef

De politie werd rond 00.30 uur gebeld dat een auto slingerend over de Spectrumdreef in Almere reed. Agenten zagen de auto even later rijden in de Terracottastraat waar de vrouw tot stoppen werd gemaand.

Vijf keer werd ter plekke geprobeerd een blaasproef af te nemen, maar de vrouw was zo onder invloed dat ze daarin niet slaagde. Een laatste poging op het politiebureau mislukte ook, waarop ze in de cel is gezet.

Video: 'Aan alle kanten mis en ontverantwoord'