Danny D., de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van ontuchtige handelingen met een minderjarige.

Dat zeggen bronnen tegen de NOS.

Daarnaast stond hij onder toezicht van de reclassering, zo bevestigt een woordvoerster na een bericht van de NOS. Waarom hij onder toezicht stond, wil de woordvoerder niet zeggen. 

De 41-jarige D. wordt donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het AD meldde eerder dat hij al eens is veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp.

In 2011 werd hij veroordeeld voor het feit dat hij een 12-jarig meisje naar een zwembad lokte. Op internet had hij zich voorgedaan als 15-jarige. Dankzij een oplettende buschauffeur werd hij toen opgepakt.

Een rechter achtte hem schuldig aan het ontrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Ook werd op zijn computer kinderporno aangetroffen, plus een filmpje waarop hij een jong meisje voor de webcam zover wist te krijgen zich uit te kleden.

Hij werd destijds veroordeeld tot ruim een halfjaar cel. 

Bungalowpark

Lisa verdween vorige week van een bungalowpark in Nieuw-Milligen en is vermoedelijk op eigen initiatief weggelopen.

Het vermoeden bestaat dat de 41-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn contact met haar heeft gelegd via Facebook. Hij deed zich voor als een leeftijdsgenoot.