De politie heeft dinsdag invallen gedaan bij drie growshops in Eindhoven. De eigenaren van twee winkels en een medewerker van de derde zaak zijn aangehouden.

Ook heeft de politie allerlei spullen in beslag genomen waarmee hennepkwekerijen ingericht kunnen worden en zijn tienduizenden euro´s in beslag genomen.

De controles op vergunningen en op naleving van regels en wetten gebeurde op de Visserstraat, de Waldeck Pyrmontstraat en de Debussystraat. Agenten stuitten op onder meer ventilatoren, verwarmingsapparatuur en groeimiddelen.

"Met name op de Debussystraat ging het om grote hoeveelheden; daar werden acht tot negen pallets afgevoerd", aldus de politie.

De eigenaren van de zaken aan de Waldeck Pyrmontstraat en de Visserstraat zijn aangehouden. Bij die laatste nam de politie ook het geld in beslag. Verder zijn de auto's van de twee meegenomen.

Strafbaar

Sinds 1 maart is het strafbaar om het kweken van hennep voor te bereiden. Politie en justitie kunnen daardoor al ingrijpen voordat daadwerkelijk hennepplanten gekweekt worden. Ook maakt de wet het mogelijk om growshops en verhuurders van henneppanden aan te pakken.