Er komt een einde aan een periode van wisselvallig weer. In de komende dagen neemt de kans op zon en hogere temperaturen toe. 

Dat meldt Weerplaza. 

Woensdag en donderdag is het nog hoofdzakelijk wisselvallig weer met veel kans op buien. Ook staat er woensdag nog een stevige wind uit het westen en is er kans op hagel en onweer. 

Na donderdag neemt het wisselvallige weer langzaam af. In de dagen daarna hebben we vooral te maken met rustiger weer, met meer zon en hogere temperaturen.

Vrijdag kan het lokaal nog wat frisser zijn en is er in het noorden nog kans op bewolking. In het midden en zuiden van het land laat de zon zich vrijdag al wel zien. 

Weekend

In het weekend blijft het droog en en is het overwegend zonnig.  De temperaturen op zaterdag en zondag lopen uiteen tussen de 22 en 25 graden.

Ook maandag lijkt nog een warme dag te worden met temperaturen van rond de 25 graden. Daarna zijn de voorspellingen nog onzeker. 

Droog

Hoewel het de laatste tijd veel regent, is het toch nog steeds droger dan normaal in Nederland. Dat heeft Rijkswaterstaat dinsdag laten weten. De waterschappen en Rijkswaterstaat houden de situatie goed in de gaten.

Door de beperkte hoeveelheid regen in de afgelopen maanden is er sprake van een neerslagtekort. De waterstanden in de grote rivieren Rijn en Maas zijn laag, maar nog wel voldoende om aan de watervraag te kunnen voldoen.

Rijkswaterstaat en waterschappen nemen maatregelen om water langer vast te houden. In de grote rivieren gebeurt dat door minder water door te laten via de stuwen en door meerdere schepen tegelijk door te laten bij sluizen.

Bekijk het actuele weer