De Amsterdamse crimineel Houssine Ait S. is zondag opgepakt in het Marokkaanse Marrakech.

S. (34) is genoemd als hoofdrolspeler in de Amsterdamse onderwereldoorlog die de afgelopen jaren veel levens heeft gekost.

De Marokkaanse politie heeft laten weten dat Interpol is ingeschakeld, omdat de arrestant in verband wordt gebracht met afrekeningen in het criminele circuit in het buitenland. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot moord en mishandeling.

S. wordt in de onderwereldoorlog gezien als medestander van Benaouf A. die bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012 ternauwernood wist te ontsnappen. Hij stond daarbij tegenover de vorig jaar met veel geweld geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha.

Vervalste papieren

Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie reisde S. met vervalste papieren. Hij stond internationaal gesignaleerd en heeft in ons land nog een celstraf openstaan voor zware mishandelingen in Amsterdam in 2002 en 2008.

Volgens Marokkaanse media reisde de verdachte met een vals paspoort uit een Centraal-Amerikaans land het land in de Noord-Marokkaanse stad Tanger binnen.

Huiszoekingen

Hij is in eerste instantie gearresteerd wegens de valse papieren en de valse identiteit, maar ook zijn verdenkingen gerezen na huiszoekingen in twee panden van S. in Marokko. Daar zijn onder meer 34 horloges, tien mobiele telefoons, twee tablets, geld en tien paspoorten uit Frankrijk, Marokko en Nederland aangetroffen.