De politie vermoedt dat de pyromaan van Hoogeveen opnieuw heeft toegeslagen. In de nacht van zondag op maandag ging een bestelbus aan de Jakob Elemastraat in vlammen op.

In de Drentse plaats is al maanden een brandstichter actief, die het vooral heeft voorzien op auto's en andere voertuigen. De teller staat inmiddels op ongeveer vijftig branden in ruim een half jaar.

Eerder deze maand brandden een caravan en een personenauto uit en werd brand gesticht in een aanhanger. Een jong gezin moest toen hals over kop een woning ontvluchten omdat de vlammen dreigden over te slaan naar het huis.

In mei sloeg de pyromaan in één nacht drie keer toe. Eén keer ging een houten loods van een sportvereniging in vlammen op.

Sporen

De politie gaat inmiddels bij elke autobrand standaard uit van brandstichting. Ook probeert de brandweer elke brand te blussen met een blusdeken in plaats van water en schuim om zo sporen veilig te stellen. ''Alle sporen zijn weg als je er een paar duizend liter water op spuit.''

De politie doet al maanden onderzoek en houdt extra toezicht in de Drentse plaats, maar heeft nog geen idee van de dader of daders. De branden vinden vaak 's nachts plaats, maar ook 's avonds en overdag. Dat maakt de opsporing een stuk lastiger, aldus de politie, die de inwoners van Hoogeveen oproept om alert te zijn.