Het sinds vorige week vermiste meisje (13) uit Spijkenisse is terecht. In verband met haar verdwijning is een 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden.

Dat meldt de politie Rotterdam maandag.

Ze werd gevonden in Koudekerk aan den Rijn en was met de bus onderweg naar Rotterdam. "Het meisje verkeert in goede gezondheid", aldus de politie. "We gaan met haar in gesprek." 

De politie ondervraagt de verdachte uit om duidelijk te krijgen wat er precies de afgelopen dagen is voorgevallen.

Camping

Lisa Tuk liep woensdag weg van de camping in de buurt van Apeldoorn. Haar vader startte een zoekactie via Facebook. Volgens meldingen zou zijn dochter op verschillende plaatsen in Nederland zijn gezien.

De politie besloot onder meer om de zoekactie op te schalen omdat de verdwijning "niet in het patroon en het karakter past" van het meisje. "Een 13-jarig kind hoort gewoon thuis te zitten bij haar ouders, dus dit baart ons zorgen."

Gepakte tas

De politie merkte gedurende het onderzoek dat het er alle schijn van had dat ze was weggelopen. Het meisje had bijvoorbeeld een tas met spullen gepakt.

De ouders hebben aangifte gedaan van het "onttrekken aan bevoegd gezag".

Bedankt

"Bedankt, jullie zijn kanjers." Met een emotionele open brief bedankt de familie het meisje alle betrokkenen van de zoektocht.

"Wat hebben wij een kracht geput uit alle berichten, tips, acties ect. Zoveel mensen in Nederland die zich soms ook dag en nacht in hebben gezet om onze Lisa te vinden", staat in de brief van haar ouders en stiefouders.