Bij het knooppunt Amstel, op de verbindingsweg tussen de A2 en A10 bij Amsterdam, is maandagochtend een vrachtwagen door de vangrail geschoten na een aanrijding met een personenauto.

Dat bevestigt de ANWB tegenover NU.nl.

De vrachtwagen vloog hierbij van het viaduct en kwam ondersteboven op de 10 meter lager gelegen Joan Muyskenweg terecht. De personenauto bleef op de rand van het viaduct hangen en is inmiddels weggereden. 

"De vangrail is behoorlijk beschadigd dus de reparatie gaat nog wel een tijdje duren", aldus een woordvoeder van de ANWB.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) zijn er veel hulpdiensten aanwezig en is een traumahelikopter opgeroepen.

Ziekenhuis

"Er was eerst sprake van een beknelling bij de vrachtwagenchauffeur", meldt een woordvoerder van politie Amsterdam-Amstelland. "Dat bleek uiteindelijk niet het geval." De chaffeur kon op eigen kracht uit de cabine komen.

Wel zijn de chauffeurs van beide voertuigen overgebracht naar het ziekenhuis. "De chauffeur van de personenauto had alleen beenletsel, de verwondingen van de vrachtwagenchauffeur zijn onbekend."

De politie weet niet wat er is gebeurd. "De vrachtwagen en auto zijn met elkaar in aanraking gekomen. Verder moeten we nog onderzoeken wat er is gebeurd. Als het mogelijk is gaan we de beide bestuurders horen", aldus de politie.

Video: Vrachtwagen schiet van viaduct

Omleiding

Het verkeer moest tijdelijk worden omgeleid. Aan het eind van de middag was nog steeds één rijstrook afgesloten voor verkeer.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat blijft dat voorlopig zo wegens herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Het is nog niet bekend hoelang de reparatie gaat duren.

Actuele verkeersinformatie

Heeft u beeld van dit incident? Upload uw foto's op NUfoto en mail uw video's naar video@NU.nl.