De bewoners van de Wijnandt van Elststraat in Rijswijk mogen de nacht weer thuis doorbrengen.

"Alle asbest in de straat is opgeruimd en het deel van de noodverordening dat gold voor hun straat is daarom ingetrokken", liet de gemeente zaterdagavond weten.

De asbest was vrijdag vrijgekomen bij de brand in scholencomplex 't Prisma. Daardoor moesten ongeveer honderd omwonenden de nacht van vrijdag op zaterdag in een hotel doorbrengen.

De gemeente schrijft in een brief aan de bewoners dat de straat grondig is gereinigd. Ze hoeven in hun huizen daarom geen speciale maatregelen te nemen. Ook zijn auto's en fietsen in de straat gereinigd, waardoor de voertuigen gewoon weer gebruikt kunnen worden.

Huisdieren

Huisdieren hoeven volgens de gemeente niet meer binnenshuis worden gehouden. Al moet wel voorkomen worden dat de dieren het gebied betreden dat nog is afgezet met asbestlint en hekken. Het groen in de straat is weggehaald of gecontroleerd.

De opruimwerkzaamheden werden zaterdag gehinderd door de harde wind. Daardoor konden asbestdeeltjes uit nog niet schoongemaakt gebied weer naar schoongemaakt gebied waaien.