Een toestel van Transavia met circa 170 passagiers heeft zaterdagmiddag vanwege de weersomstandigheden een noodlanding moeten maken op Schiphol.

Dat bevestigt Transavia na berichtgeving door de NOS.

De Boeing 737-800 was afkomstig uit het Spaanse Gerona en zou aanvankelijk landen op de luchthaven in Rotterdam, maar door de storm moest de gezagvoerder van het toestel daar een doorstart maken.

Vervolgens vloog het toestel naar Schiphol, waar opnieuw een zogenoemde go-around moest worden gemaakt. Daarna werd opnieuw een laatste, ultieme landingspoging gedaan in de hevige storm.

Het toestel had niet genoeg brandstof meer aan boord om alsnog uit te wijken naar Brussel, aldus Transavia. ''Maar de vliegveiligheid is niet in het geding geweest'', zegt een woordvoerster van de vliegmaatschappij.

Angstige momenten

Op Twitter klaagden veel passagiers over de angstige momenten die ze hadden meegemaakt. Zo zou de bemanning een emergency call hebben afgegeven en de passagiers hebben opgedragen het hoofd tussen de knieën te leggen. Ook werd geklaagd over de slechte opvang en informatievoorziening.

Een woordvoerster van Transavia zegt zich goed te kunnen voorstellen dat passagiers geschrokken zijn. "Maar uiteindelijk is het toestel veilig geland."