Een oud-politieman die minderjarige meisjes in de prostitutie bracht en hun geld afnam moet vijf jaar de gevangenis in. 

Die straf legde de rechtbank in Den Bosch donderdag op aan de voormalig agent.

De man had in grote lijnen al bekend. Hij deed zich op een website in eerste instantie voor als vrouw en vroeg de slachtoffers of ze geld wilden verdienen met seks. Als ze erop ingingen, moesten ze als ‘auditie’ eerst seks met hem hebben.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij minderjarigen uitkoos en "hun gezondheid met onbeschermde seks in de waagschaal stelde."

De man reed slachtoffers naar afgelegen plekken door heel Brabant. Daar konden de meisjes in de auto’s van klanten seks hebben. Het geld dat ze verdienden nam hij grotendeels in.

Hij liep tegen de lamp toen twee agenten in oktober 2013 op een zandpad in Schijndel een meisje van vijftien van de ene naar de andere auto zagen overstappen. De bestuurder reageerde zenuwachtig en de verdachte reed hard weg.

Uitgebuit

De man heeft vier meisjes van vijftien, zestien en zeventien jaar in de prostitutie gebracht. Een vijftienjarig meisje heeft hij een jaar lang uitgebuit. Zo nam hij zeker de helft van haar verdiensten in en moest het meisje onbeschermde seks hebben. Daarnaast maakte de man kinderporno.

De ex-rechercheur werd van verschillende feiten wel vrijgesproken. Twee volwassen vrouwen gingen volgens de rechtbank weliswaar op zijn verzoek, maar vrijwillig de prostitutie in. Ook had een zeventienjarig meisje vrijwillig seks.

Vier klanten moeten later nog voor de rechter verschijnen.