Vierdaagselopers over Zevenheuvelenweg tijdens derde dag

De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse wacht donderdag een pittige klus. Op de derde dag van het evenement is het parcours allesbehalve vlak. De Zevenheuvelenweg zit in het programma.

Die hele weg in Groesbeek, zo'n 1,5 kilometer lang, staat altijd bomvol met campers, caravans, platte karren en vouwwagens van kamperende toeschouwers.

De eerste heuvels dienen zich aan bij Grafwegen en Bredeweg. In Groesbeek, de derde grote etappeplaats, begint dan voor alle afstanden (30, 40 en 50 kilometer) de werkelijke Zevenheuvelenweg richting het plaatsje Berg en Dal. Daarna is het nog een klein stukje door Nijmegen naar de finish.

Dinsdag haalden 697 wandelaars de finish niet en woensdag strandden 894 deelnemers. Dat betekent dat nog 41.093 mensen in de race zijn om de Vierdaagse te voltooien.

Opgeven

De woensdag wordt vaak gezien als de grote uitvaldag, maar ook op donderdag moeten over het algemeen veel wandelaars opgeven.

Op donderdag kunnen de deelnemers veel bewolking verwachten. De temperatuur ligt met maximaal 21 graden lager dan op de eerste twee dagen. 

Livestream: Volg onze verslaggever

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?

Lees meer over:
Tip de redactie