Tweede dag Vierdaagse verloopt 'voortreffelijk'

"Een voortreffelijke dag", zo omschrijft marsleider en voorzitter van stichting De 4daagse Johan Willemstein de tweede etappe van het wandelevenement. 

Volgens de marsleider waren vooral de wandelomstandigheden, oftewel het weer, zeer gunstig. Volgens de organisatie zijn er slechts enkele incidenten te melden.

Op de tweede dag zijn er 894 wandelaar uitgevallen. Dat betekent dat er donderdag 41.093 deelnemers weer beginnen. Dinsdag vielen 697 wandelaars uit.

Op woensdagochtend werd een aantal wandelaars onplezierig verrast op station Den Bosch-Oost, toen de trein naar Nijmegen voor hun neuzen doorreed.

Woordvoerder André de Sonneville zegt dat de organisatie dit op tijd hoorde en dat de Vierdaagsemedewerkers bij de startlijn op de vertraagde deelnemers hebben gewacht, zodat zij in goede orde konden starten.  

Blaren

Een woordvoerster van het Rode Kruis meldt dat op woensdag rond 16.30 uur al meer dan negenhonderd blaren zijn behandeld bij de ehbo-posten.

Tweehonderd mensen kwamen bij de posten voor andere behandelingen, zoals insectenbeten en spier- en gewrichtsproblemen.

Twee wandelaars moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Over de aard van hun medische problemen is nog niets bekend.

Al met al leek het op woensdag "wat rustiger dan op de woensdagen in voorgaande jaren", aldus de woordvoerster.

Toch was het aan het einde van de middag druk bij het behandelcentrum op de Wedren. "Gisteren hebben we tot een uur of 21.30 uur doorgewerkt, en naar verwachting zal dat vandaag ook het geval zijn."

Bekijk hier de compilatie van de tweede dag:

Taxi

Op woensdag ontvingen meer deelnemers aan de Vierdaagse een aanzegging tot diskwalificatie dan op dinsdag.

Zeven wandelaars liepen buiten de vastgestelde route, twee militairen droegen te weinig gewicht en één wandelaar werd door een mobiel controleteam betrapt op het gebruik van een taxi. Verder werden drie wandelaars gevonden die gebruik maakten van loopstokken.

41.987 deelnemers verschenen woensdag in alle vroegte aan de start voor de tweede wandeldag. De tocht ging door Wijchen en omgeving. 

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?

Lees meer over:
Tip de redactie