41.987 deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen verschijnen woensdag in alle vroegte aan de start voor de tweede wandeldag.

De tocht leidt de deelnemers door Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de Dag van Wijchen.

Onder de deelnemers zijn vijfduizend militairen. 1.700 Nederlanders en de rest afkomstig uit zo'n dertig landen. Naast negenhonderd Britten gaat het om militairen uit landen als Nepal, Gabon en Fiji.

De ruim veertigduizend deelnemers lopen 30, 40 of 50 kilometer per dag. Op de eerste dag van de Vierdaagse, dinsdag, vielen 697 wandelaars uit. Woensdag begint voor de wandelaars lichtbewolkt waarna rond het middaguur de zon zich meer zal laten zien.

Blaren

In de loop van de ochtend is het daar behoorlijk druk bij de EHBO-posten. Rond 11.00 uur waren er al vijfhonderd mensen behandeld, heeft een woordvoerder van het Rode Kruis laten weten.

Dinsdag zijn er in totaal 2.639 blaren behandeld bij 1.250 wandelaars, dat aantal is ongeveer gelijk aan het aantal behandelingen op de eerste wandeldag vorig jaar. Ook raakten dinsdag tientallen mensen onwel door de warmte.

Aan het eind van de middag waren er dinsdag tevens enkele problemen met de polsbandjes van deelnemers. Sommige bandjes waren afgevallen en bij andere ging het scannen niet goed. De problemen zouden woensdag verholpen moeten zijn. Het is dit jaar de 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Bekijk hier de livestream:

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?