Twee woningen van Bandidos in Susteren en Roermond mogen worden gesloten. Dat heeft de rechtbank in Roermond dinsdag in kort geding bepaald.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond sloot een woning na de vondst van 255 gram hasj in mei tijdens een politieactie tegen de Bandidos. Volgens de gearresteerde bewoner, een lid van de Bandidos, had hij die hasj om medicinale redenen nodig en niet om te dealen. Maar de rechtbank gelooft dat niet.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren sloot een woning in Susteren na de vondst van harddrugs, meer dan voor eigen gebruik. De bewoonster zei van niets te weten. Haar man werd in mei tijdens de politieactie tegen de Bandidos opgepakt en zit sindsdien vast.

Dat de vrouw van niets wist, doet niet af aan de sluitingsbevoegdheid van de burgemeester, aldus de rechtbank.

Gesloten

De woning in de Roermondse wijk Hoogvonderen wordt voor drie maanden gesloten. Het huis in Susteren voor één maand. Op de woning in Susteren werd vorig jaar een aanslag met een explosief gepleegd.

De Roermondse Bandido had verklaard met de hasj zijn maagpijn te bestrijden. Hij had naar eigen zeggen een grote voorraad ineens gekocht, omdat hij de coffeeshop te duur vindt en er niet van houdt om naar een coffeeshop te gaan.

De vrouw in Susteren zegt met haar man in scheiding te liggen. Zij vreest de laatste drie maanden voor haar pensioen haar uitkering kwijt te raken omdat ze op straat gezet wordt.