De 22-jarige Koen B. uit Heeze heeft negen jaar celstraf gekregen omdat hij in oktober vorig jaar na een avondje stappen zijn zeventienjarige vriendin heeft gedood. 

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde hem dinsdag voor doodslag. 

De rechtbank ging, net als de officier van justitie, niet uit van moord. Wel boog de rechtbank zich op verzoek van de familie van het slachtoffer over de vraag of er sprake was van voorbedachten rade. Dat was met name omdat hij het meisje eerder wel met de dood had bedreigd.

De officier van justitie had twaalf jaar cel tegen B. geëist.

Contactverbod

B. doodde zijn ex, terwijl ze een contactverbod hadden. Die had hij gekregen nadat hij eerder die maand even had vastgezeten, omdat hij bij Bouhof thuis bedreigingen had geuit. De twee gewezen geliefden konden elkaar echter niet loslaten en bleven contact zoeken.

Op 26 oktober kwamen ze elkaar, zei B., toevallig tegen in het centrum van Eindhoven. Volgens B. wilden ze toen seks met elkaar gaan hebben. Er ontstond echter ruzie, omdat hij niet meer wilde nadat het meisje door drank moest overgeven. In die ruzie sloeg hij en wurgde haar.

De rechtbank legde een lagere straf op dan geëist, onder meer omdat ze die de jeugdige leeftijd van de verdachte meewoog. De zus en de moeder van Juliette Bouhof liepen nog voor de straf klonk emotioneel de zaal uit, nadat de rechter meldde dat er een lagere straf kwam.