De A9 richting Alkmaar is maandagmiddag helemaal dicht geweest door een ongeluk tussen knooppunt Rottepolderplein en de brug over het Zijkanaal C. Bij het ongeval vielen meerdere lichtgewonden.

Dit meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De afsluiting duurde tot 18.30 uur. In beide richtingen stonden files: richting Alkmaar staat het verkeer ingesloten achter het ongeluk. Zij hebben anderhalf tot twee uur vast gestaan. 

Bij het ongeval, dat plaatsvond rond 15.00 uur, waren drie auto's betrokken. Een van de auto's kwam op het dak terecht, waardoor de inzittenden beklemd raakten. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en haalden twee lichtgewonden uit het voertuig.

Ziekenhuis

Een van deze gewonden is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de andere kon ter plekke worden geholpen. Ook enkele andere betrokkenen die lichte verwondingen opliepen, konden ter plekke worden behandeld.

De politie verricht sporenonderzoek. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland lijkt een rijbaanwissel de oorzaak van het ongeval.

Spookrijders

Rond 16.20 uur is begonnen de ingesloten automobilisten langzaam langs de plaats van het ongeluk te leiden. De rijbaan zal na afloop van het politieonderzoek vrij worden gemaakt.

Na het ongeluk probeerden enkele automobilisten spookrijdend terug te rijden over de A9 en de snelweg via de oprit van knooppunt Rottepolderplein te verlaten. Zij zijn beboet door de politie.

Bekijk de actuele verkeersinfomatie