Van de zes toeristen die vorige week donderdag gewond raakten door een vallende tak in Zutphen, ligt er nog een in het ziekenhuis. Twee anderen mochten maandag naar huis. De andere drie waren al ontslagen.

Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de toerist die nog in het ziekenhuis ligt, maar hij of zij verkeert niet in een kritieke toestand. Dat meldt een gemeentewoordvoerder  aan NU.nl.

Het ongeluk gebeurde toen een grote tak van een paardekastanjeboom afbrak en tussen een groep van circa dertig toeristen viel. Zij stonden bij een aanlegsteiger te wachten op een tocht met een fluisterboot. Zes toeristen raakten gewond. Ze kwamen allemaal uit Nederland.

De paardekastanje werd afgelopen februari al aangemerkt als 'risicoboom', nadat was vastgesteld dat de boom lijdt aan de bloedingsziekte waar veel Nederlandse kastanjes last van hebben. Ook is de boom aangetast door zwammen. Na een nieuwe inspectie in juni belandde de boom op de kaplijst.

Noodkap

Volgens de gemeente werd de toestand van de boom toen niet gezien als zo slecht dat noodkap noodzakelijk was.

Op dit moment wordt de toedracht van het ongeluk nader onderzocht, stelt de woordvoerder. "Het is niet duidelijk of er een relatie bestaat tussen de bloedingsziekte en het afbreken van de tak. De afgebroken tak zag er op het eerste oog gezond uit."