Ook de tweede avond van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten is in uitstekende sfeer verlopen. Het was zondag vrij druk in de binnenstad van Nijmegen, vooral het vuurwerk dat aan de Waalkade werd afgestoken, trok veel bekijks. 

Dat meldt de politie maandag.

Er waren zondagavond ongeveer 60.000 bezoekers, een groot deel was speciaal voor het vuurwerk gekomen. In totaal trok de tweede dag 205.000 bezoekers. 

Op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, zaterdag, was het met 197.000 bezoekers drukker dan ooit.

Video: Vuurwerk Vierdaagsefeesten

Aanhoudingen

De politie heeft zondagavond en -nacht vier mensen aangehouden. Een twintigjarige Duitser werd betrapt op zakkenrollerij en een 21-jarige inwoner van Nijmegen is opgepakt omdat hij een mes en een boksbeugel bij zich had. Twee mannen zijn daarnaast aangehouden voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

Verder deden zich volgens de politie nergens grote problemen voor. Op 37 locaties kon het publiek genieten van optredens van onder anderen Douwe Bob, Frank Boeijen en Ali B.

Dinsdagochtend vroeg beginnen de 46.000 deelnemers aan de 99e editie van het wandelevenement.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?

Foto’s of video's bij dit nieuws? Upload via NUfoto.

Alles over de Vierdaagse in ons dossier