In Geleen is zondag schuim uit een Naftatank van industrieterrein Chemelot uit de tank gewaaid en in een woonwijk terecht gekomen. 

Dat maakte Chemelot bekend. De schuimlaag moest de nafta, een aardolieproduct, afdekken in een tank, waarvan het dak scheef was gaan liggen.

Chemelot waarschuwt mensen het in de wijk Krawinkel neergedwarrelde schuim niet aan te raken, omdat het nafta bevat. Wie dat toch gedaan heeft moet zich goed wassen. Doordat het schuim is losgewaaid, heeft de wijk last van stank.

Het schuim was op de nafta aangebracht, omdat begin juli het drijvende dak op de tank was gekanteld. Het schuim was tevens bedoeld om de stankoverlast in Geleen en omgeving tegen te gaan.

De miljoenen liters nafta worden sinds het dakprobleem uit de tank gepompt. Er komt nu een zwaardere schuimlaag op de naftaopslag, die hopelijk niet door de wind verwaait, aldus Chemelot.

Tuinslang

Volgens het bedrijf kunnen mensen die schuim in hun tuin vinden, dit ''met een tuinslang besproeien of met een emmer water verwijderen''. De meeste schuimvlokken zijn inmiddels verder verwaaid of opgelost.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto