Op de Leenderheide bij Waalre heeft zaterdagmiddag urenlang een grote brand gewoed.

Dat meldt de brandweer Brabant Zuidoost.

Het ging volgens een politiewoordvoerder om een gebied van ongeveer 200 bij 75 vierkante meter dat in brand stond. Het vuur leek rond 20.30 uur onder controle en zich niet meer uit te breiden. Om 22.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. 

De brandweer blijft nog wel tot ongeveer middernacht actief. Daarna houdt het Brabants Landschap, eigenaar van de grond, zelf in de gaten of alles goed gaat.

Hoogspanningskabel

Er stond een stuk grond van ongeveer 200 bij 75 meter in brand. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving werden ingezet. In diverse diensten zijn in totaal 130 tot 140 brandweerlieden ingezet om ervoor te zorgen dat het vuur zich niet uitbreidde.

Er werd gevreesd dat het vuur gevaarlijk zou worden voor een hoogspanningskabel in de buurt, maar dat gebeurde niet. Het verkeer op de A67 die langs het gebied loopt, heeft geen last gehad van de rook. De weg hoefde niet te worden afgesloten.

Redelijk droog

Niemand raakte gewond, zei de politiewoordvoerder. Wel moesten mensen die in het gebied waren daar weggaan. De brandweer en de politie zetten het gebied af.

De Leenderheide is een uitgestrekt gebied, waar het momenteel redelijk droog is. 

Video: Heidebrand bij Waalre lijkt onder controle

Heeft u foto's bij dit nieuws? Zet ze op NUfoto.