Uitwaaien op de Pier in Scheveningen kan weer. Zaterdagochtend heeft de Haagse wethouder Joris Wijsmuller de poort opengezet, samen met de eigenaren van de Pier.

Er stonden rond de tweehonderd belangstellenden bij, aldus een woordvoerster van de organisatie achter de Pier.

Nog niet alles van de Pier is weer open. Aan het benedendek wordt nog gewerkt, dat is nog niet toegankelijk.

Maar op het bovendek, bij het pannenkoekenrestaurant, de toren en de Bungy Jump kunnen bezoekers zich weer vermaken.

Zolang de renovatie nog niet is afgerond, mogen er van de brandweer maar achthonderd mensen tegelijk op de Pier zijn. Het benedendek gaat ''ergens in augustus" open, aldus de woordvoerster.

Op het houten wandeldek gaan de komende maanden kiosken open, waar eten en drinken te koop zal zijn. De bedoeling is dat er ook kunst- en muziekmanifestaties op het iconische bouwwerk georganiseerd gaan worden. En op het Schateiland van de Pier komt ook nog een reuzenrad van 42 meter hoog, waar je kunt eten in de gondels.

Somber

Nog niet zo lang geleden zag het er somber uit voor de Pier. Het bouwwerk ging dicht nadat de eigenaar failliet was gegaan en de veiligheid van de bezoekers niet meer gegarandeerd kon worden na jaren van achterstallig onderhoud.

De Pier werd eind vorig jaar voor 3 miljoen euro gekocht door hotelbedrijf DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels, die aan een broodnodige renovatie begonnen waarvan het eind nu in zicht komt.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto

Video: Pier van Scheveningen deels heropend