De politie is op zoek naar een man die mogelijk meer weet van de fatale mishandeling van een 24-jarige Assenaar tijdens de laatste TT-nacht in de Drentse hoofdstad. 

Er zijn beelden van een bewakingscamera vrijgegeven waarop een man is te zien die misschien informatie heeft over wat zich heeft afgespeeld.

Tijdens de TT-nacht, van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni, werd in de binnenstad van Assen een ernstig mishandelde man aangetroffen. Hij werd ter plekke gereanimeerd en met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij drie dagen later.

De politie is op zoek naar de man die op de camerabeelden ten tijde van de mishandeling in de Groningerstraat loopt, waar de gewonde werd gevonden. De politie zegt dat de beelden niet erg duidelijk zijn, maar hoopt toch dat er mensen zijn die hem herkennen aan zijn kleding of manier van lopen.

Groep getuigen

Uit eerder onderzoek bleek dat zich waarschijnlijk in de directe omgeving van de mishandeling een groep mensen bevond in de leeftijd tussen de twintig en dertig jaar. De politie is nog steeds op zoek naar hen.

Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat drie tot vijf personen bij de dodelijke mishandeling waren betrokken. Later bleek dat die is gepleegd door één iemand. Ook is de politie nog steeds op zoek naar mensen die foto’s en filmpjes hebben van de omgeving voor, tijdens en na de mishandeling.